Assistente en praktijkondersteuner
De assistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- herhaalrecepten
- het meten van de bloeddruk
- behandelen van wratten
- verbinden van wonden
- injecties
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek (voor 09.30 uur brengen)
- suiker- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- tapen van de enkels
- vaatonderzoek (doppler)
- hartfilmpje (ECG)
- holteronderzoek (voor hartritmestoornissen)
- audiometrie (gehoortestest)
- benen zwachtelen
- 30-minuten bloeddrukmeting
- 24-uurs bloeddrukmeting
U kunt telefonisch een afspraak maken met onze assistente door te bellen met de praktijk op werkdagen tussen 8:00 en 10:00 uur.
De Praktijkondersteuners
- Anita Nieuwland: In onze praktijk werkt als praktijkondersteuner somatiek. Zij is er speciaal voor opgeleid om mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, astma, COPD en hart-en vaatziekten te begeleiden.
- Vincent Smit: Vincent is praktijkondersteuner GGZ. Hij begeleidt mensen met psychische en (psycho)sociale problematiek zoals bijvoorbeeld somberheid, angst, rouwverwerking en spanningsklachten. Behandelingen van een POH GGZ vallen onder huisartsenzorg en daarmee onder verzekerde zorg. Klik hier voor meer informatie
Overige spreekuren
- CVRM: Mabel: Bij ons in de praktijk heeft Mabel een Cardio Vascualair Risico Management spreekuur. Dit spreekuur is speciaal voor mensen met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol of die daar al voor behandeld worden.
- Preventief spreekuur: Nikki, Desi en Louise: Op onze praktijk bieden wij tevens een preventie spreekuur aan. Als u ouder dan 50 jaar bent en u heeft geen medicatie voor hart- en vaatziekten, wordt u door Desi of Nikki hiervoor opgeroepen.
- SOH (Spreekuur ondersteuner huisarts) Desi heeft de SOH-opleiding afgerond. Zij heeft haar eigen spreekuur, dit is ter ondersteuning van de huisartsen.Zij ziet klachten die anders door de huisarts gezien zouden worden. Dit wordt uitgevraagd aan de telefoon bij het maken van uw afspraak.
- Vrouwenspreekuur: Nikki heeft de opleiding gedaan om het vrouwenspreekuur zelfstandig te kunnen uitvoeren. Zij ziet klachten die anders ook door de huisarts gezien zouden worden. De klachten worden bij het maken van de afspraak uitgevraagd.